Corona studio blokkade....ORTS helpt ROZO Radio “uit de brand”.

20. mrt, 2020

Afgelopen dinsdag 17 maart heeft de raad van bestuur van De Volckaert besloten dat bezoekers niet meer zijn toegestaan in hun panden van hun zorgcentra, om het coronavirus te weren. Direct gevolg is dat de programmamakers van de ROZO die in de Volckaert locatie “De Doelen” hun studio niet meer in kunnen.

Het bestuur van ROZO Radio zocht dus - a la minuut - een alternatieve uitzendlocatie.
Oosterhoutse horeca ondernemers boden al direct een locatie aan. Geweldig die saamhorigheid. Maar omdat apparatuur en omroep expertise van belang was, werd er ook meteen contact gezocht met het bestuur van de lokale omroep ORTS. De vraag of de ORTS bereid is de Radio Omroep voor Zorg en Ouderen te helpen werd door het ORTS bestuur al snel met ‘Ja’ beantwoord. “Vanzelfsprekend gaan wij als ORTS kijken hoe wij de ROZO kunnen helpen met het zo snel mogelijk hervatten van hun live programma’s”, aldus ORTS bestuurslid Peter de Hoogh.

Donderdag 19 maart zijn ORTS en ROZO tot een overeenkomst gekomen. Een flexibele ORTS heeft ruimte gemaakt voor de ca 20 uur LIVE radio uitzendingen van de ROZO in haar programmering. Deze uitzendingen zullen plaatsvinden direct vanuit de studio van de ORTS op het terrein van Tricorp.

Alle voorbereidingen worden nu gezamenlijk getroffen om een hervatting van de ROZO programma’s mogelijk te maken vanaf zaterdag 28 maart. Die tijd hebben beide omroepen nodig om hun systemen te synchroniseren. “Samen gaan we een mooie uitdaging aan. Zo zie je maar weer You’ll never walk alone” aldus Noud Struijk voorzitter ROZO Radio.

En zoals Peter de Hoogh van de ORTS het verwoord “Als het huis van je buurman in de fik staat, ga je onmiddellijk helpen en niet toekijken.”

Het zijn ongewone tijden, dat vraagt om ongewone acties. Samen gaan deze twee omroepen zorgen voor diverse, actuele en informatieve programma’s door en voor Oosterhouters. Kijk op https://orts.nl/radio-programmering/ voor alle programma informatie. Vanaf 28 maart te beluisteren op www.rozoradio.nl en op www.orts.nl/radio of via 106.2 FM (ether), 92.9 FM (kabel) Ziggo Radio Digitaal kanaal 916 KPN Radio Digitaal kanaal 385.

Collage aangesloten omroepen binnen VHN