VHU 18 september 2020

AFGELAST !

  ALGEMENE LEDEN VERGADERING 2020 is afgelast

Beste leden van de VHN,

 

N.a.v. de persconferentie door premier Rutte op vrijdag 18 september 2020 deel ik jullie mee dat de ALV van de VHN welke gehouden zou worden op zaterdag 26 september 2020 in Bennekom wordt gecanceld.

Doordat het aantal besmettingen met het coronavirus in rap tempo oploopt is het niet verstandig om met een grote groep mensen (meer dan 50 leden die zich voor de ALV hebben aangemeld) de ALV door te laten gaan.

Alhoewel het niet verboden is op dit moment om de vergadering door te laten gaan doemen zich toch een aantal scenario’s op waarin we mogelijk op last van de overheid op het laatste moment toch moeten besluiten de vergadering af te gelasten hetgeen zou betekenen dat jullie mogelijk 1 of 2 dagen van te voren te horen krijgen dat de vergadering toch niet doorgaat.

Dit scenario zou werkelijkheid kunnen worden als de veiligheidsregio zou besluiten dat de regio Wageningen (waaronder Bennekom valt) toch te maken krijgt met extra maatregelen. Momenteel zijn in Wageningen (ook een studentenstad) vandaag 15 mensen op de 100.000 besmet met corona. Dit getal ligt ruim boven de triggerwaarde van 7. Boven de 7 kan een regio extra maatregelen opgelegd krijgen waaronder een maximale groepsgrote van 50 personen.

Daarnaast heeft het bestuur te horen gekregen dat Kees Machielsen  die de middaglezing voor zijn rekening zou nemen hiervan afziet omdat hij werkt met kwetsbare mensen en niet het risico wil lopen besmet te raken in de vergadering omdat daar mensen aanwezig zijn die uit heel Nederland komen en dus ook uit de risico gebieden.

Dit risico geldt natuurlijk voor ons allemaal omdat wij in de tehuizen toch contact hebben met veel kwetsbare patiënten c.q. bewoners.

Het bestuur heeft nu besloten dat we op zaterdag 26 september een extra bestuursvergadering gaan houden in Hilversum om te zien of het mogelijk is de ALV schriftelijk te houden.

We houden jullie hiervan op de hoogte.

Blijf gezond

Jan Boedeltje

Voorzitter VHN

 

Beleidsplan kunt u hier inzien